Who is DJ Chris Maes ? 

Ikzelf was aangenaam verrast toen ik luisterde naar Soulshow Radio.nl  op donderdagavond 10 juni 2021, waar DJ Ferry Maat weer sinds kort live uitzendingen brengt vanuit zijn mancave studio op Bonaire. Ferry is reeds met pensioen, maar kan het niet laten om zijn eigen Soulshow creatie achter te laten. Beter nog...vanaf heden brengt hij elke donderdagavond een BVD mix ( Bond Van Doorstarters ) die meestal worden ingezonden door mixers, dj's en etc... En weliswaar bracht hij vorige week een BVD mix die ingezonden was door een Belgische DJ. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van DJ Chris Maes gehoord, maar blijkt toch wel bekend hier in België. Dus contacteerde ik hem met de vraag hoe zijn carrière is gestart. Enkele dagen daarna kreeg ik van Chris een kleine biografie van zijn leven.

Het ging als volgt: 

Ik ben geboren in het fantastische jaar 1974, meer bepaald 7 november toen CARL DOUGLAS met Kung Fu Fighting op nummer 1 stond in de BRT TOP 30.
Mijn vader was zelf ook al bezig met muziek en daar zal ik de microben van overgenomen hebben.
Op mijn 1 ste communie kreeg ik mijn eerste draagbare radio. Toen wist ik dat muziek een grote rol zou spelen in mijn leven.
Rond mijn 12 de verjaardag begon ikzelf te experimenteren met de discobar van mijn vader. (rond 1986).
Vanaf dan was het elke dag oefenen met beat-mixen en scratchen.
Ik was enorm geïnteresseerd in alle radio shows die een mix uitzonden en uiteraard vlot radio maakten.
Mijn eerste discotheek ervaring was in 1989. Sinds dan heb ik bijna overal in Belgiê gedraaid.
1995 was het jaar dat ik 2 de ben geworden bij het Belgisch DJ contest live mixen. (De periode dat de eerste cd mixer op de markt kwam )
Het maken van mashups en mixen is begonnen in 1997 met de software 'Cool Edit Pro'. In 2002 ben ik overgestapt naar  en ook de software heb ik dan moeten aanpassen naar Ableton Live Suite.
Voor radio Donna maakte ik de jaarmix van 1998.
In 1999 had ik de Mixmasters contest gewonnen voor radio Donna die daarna ook verscheen op cd (https://www.discogs.com/Various-Mixmasters-Volume-2/release/5530950)
In 2002 mocht ik de volledige Jump Kixx compilatie mixen (https://www.discogs.com/DJ-Poltertec-DJ-Poltertec-Presents-Jump-Kixx-Volume-One/release/14832019)
Tussen 2009 en 2012 werkte ik mee aan de Jim TV Hit Mix (de audio) Jan VDB (de video), in 2013 voor VTM Hit Mix en 2014 Q Music.

Radio verleden : Radio Willebroek, Radio 800 (Willebroek, Radio S.I.S. (Boom), Radio Contact (Boom), Radio Select (T.I.C.) (Boom), Randstad fm (Mechelen), Radio Atlantis/Channel X (Antwerpen), Top Radio (Gent).

Tot op heden maak ik nog regelmatig een mix die dan verschijnt op mijn mixcloud pagina (mixcloud.com/deejaychrismaes/) (en soms ook door een radiostation wordt opgepikt)

Mijn persoonlijke stijl is disco, funk, 70s, 80s, een klein beetje 90s en hedendaagse disco house, deep house.

U kan DJ Chris Maes volgen via Facebook of Twitter . Luisteren naar de mix kan via

mixcloud.com/deejaychrismaes