Wat is Heavensgate ? » Verdwijnt FM ?

Verdwijnt FM ?

Neen, zo'n vaart zal het wel niet lopen. En ik weet ook niet waarover het gaat. Waarom moeten de FM zenders stuk bij stuk verdwijnen. Omdat alles in DAB+ moet worden uitgezonden ? Ik heb me eigenlijk nog nooit geërgerd dat wanneer ik naar de radio luister ik geruis ontdek. Dat is zowat hetzelfde met vinyl en cd. Toen de cd werd geïntroduceerd in 1982, verdween al het vinyl. Iedereen kocht een cd-speler en werd de platenspeler naar het containerpark gebracht. En nu zijn we +- 20 jaar verder en je vindt bijna geen cd's meer in de platenzaak, want het puilt uit van het vinyl. Vinyl is weer in opmars. En dan stel ik me de vraag waarover ministers over liggen te lullen? Wat kennen die ervan ?. We leven al in een digitale wereld en nu gaan we terug over naar het analoge. En dan zeggen ze dat de kwaliteit beter moet worden door alles over te zetten in DAB + !. Zo werkt het nu éénmaal. Als je gestudeerd hebt ga ik van de veronderstelling uit dat iedereen weet wat hij vertelt, maar dat is blijkbaar niet het geval, dus hou je kop.

Ik ben misschien wat ouderwets, maar door mijn denken, ervaring weet ik dat ik het bij het rechte eind heb.

Alles draait om geld, en niets anders. Stel dat de FM zenders zouden verdwijnen, moet iedereen zich weer een nieuwe DAB radio aanschaffen, en breng je oude radio dan maar weer naar het containerpark. Maar je moet recycleren en het afval beperken. Iedereen op kosten jagen is makkelijk en goed voor de industrie en werkgelegenheid. En dan denk ik, wij ( behalve ik ) liggen hier niet echt van wakker omdat niemand interesse heeft over het fenomeen dat FM zou verdwijnen. Iedereen is tegenwoordig bezig met I-pod's, downloaden, streamen en alles wat digitaal is. Als je morgen iemand zijn gsm, smartphone of wat dan ook zou afnemen, dan moet hij dringend opgenomen worden in een psychiatrische instelling, want zij worden zot. En dan krijg ik het idee, dat we weer worden geleefd, en jezelf niet meer onder controle kan houden.

Is dit prettig ? Ik denk het niet. Gisteren, om een voorbeeld te nemen kwam ik bij een platenzaak en zag het album ' Aja ' staan van mijn favoriete band ' Steely Dan ' : een album dat ik nog niet in mijn collectie had. Ik heb het niet gekocht omdat het geen origineel album is. Het was een dubbele hoes, maar oorspronkelijk was het geen dubbele hoes. Als ik het album bekeek, stonden er bonus tracks op en meer tekst. Neen, dit koop ik niet. En ook vanwege het fenomeen dat het album uit de jaren 70 is en op dit nieuwe album 2017 als uitgave staat. Geen waarde, nada, niks. Kwaliteit wel zeer goed, maar daar draait het bij mij niet om. Give me the old STUFF.