Wat is Heavensgate ? » THE MUSIC CONNOISSEURS

THE MUSIC CONNOISSEURS

Welkom bij deze pagina ' The Music Connoisseurs ' . Een pagina speciaal voor de echte muziekliefhebber. 

Op deze pagina ontdek je muziek in al zijn vormen. Vele muziekliefhebbers zullen er weet van hebben, maar andere dan weer niet.  Des te leuker om het te ontdekken. Regelmatig zullen hier platen op worden gepost die elk muziekliefhebber zal kunnen bekoren. Veel luistergenot ! 

PAT METHENY  - ARE YOU GOING WITH ME

Pat Metheny is muzikaal lastig te categoriseren. Path Metheny werd geboren op 12 augustus 1954 in Missouri ( V.S. ) Ikzelf zou hem categoriseren als fusion jazz guitar player, maar je moet weten dat hij bekend staat voor de hit ' This Is Not America ' van David Bowie uit 1985, dat ik dan weer klasseer onder popmuziek.  Sinds 1975 speelde hij samen met bassist Charlie Hayden, maar ook Jaco Pastorius. Met pianist Lyle Mays nam hij in 1977 de plaat "Watercolors" op waarna ze samen de "Pat Metheny Group" oprichtten en een plaat maakten onder dezelfde naam voor ECM Records Metheny en Mays vormen tot de dag van vandaag het hart van de band die tot op heden 10 Grammy's in de wacht heeft gesleept.

Pat Metheny speelt voornamelijk op een Ibanez-jazzgitaar. Daarnaast is er het karakteristieke geluid van zijn Roland GR-300 gitaarsynthesizer waar Metheny's sound door wordt bepaald. Metheny is een van de weinige gitaristen ter wereld die nu nog steeds gebruikmaakt van dit apparaat. Op composities als "Are You Going With Me" is dit instrument prominent en aangrijpend aanwezig. Het geluid lijkt meer op een synthesizer of een blazer en Metheny heeft al vaker aangegeven meer als een trompettist te denken bij het bespelen van zijn GR300 dan als een gitarist. Dat is wat bij mezelf losmaakt om zijn muziek helemaal te appreciëren. Niemand doet hem dit na. Pat speelt niet altijd graag alleen, hij nodigt graag gast-artiesten uit zoals Herbie Hancock, Brad Mehldau, Chick Corea, John Scofield en de mooie Poolse zangeres Anna Maria Jopek, waar hij ook dit nummer met haar bracht in 2010.  Pat Metheny heeft al meer dan 400 nummers geschreven en treedt nog heel vaak op met bekende jazzartiesten.  Eén van mijn topfavorieten. !