Spaced Jazz & Wickey Sounds

Wat ik betitel als ' Spaced Jazz ' gaat terug naar begin jaren 70. Maar uiteindelijk wordt deze muziek nu de dag van vandaag ook nog gemaakt. Je moet een liefhebber zijn van jazz in het algemeen, maar het gaat veel verder. Je ontmoet muziek door de geluiden van de natuur. Ik hou van de natuur, eigenlijk onze eigen bron van het leven. Waarvan komen wij ? Heeft iedere mens dezelfde origine ? Wat na ons Aardse leven ? Het is muziek waarbij je even stil blijft staan. Ook talloze bekende artiesten voelen hetzelfde wat ik voel. Alice Coltrane, Norman Connors, George Duke, en nog vele andere brengen je in een bepaalde extase waarop je je eigen wereld gaat analyseren en bekijken, tot het het einddoel heeft bereikt. En het einddoel is dat muziek de belangrijkste noemer in je leven hier op Aarde is. 

Geniet van de volgende nummers. 

Wicked Sounds daarentegen proberen hetzelfde te bereiken, met nieuwe artiesten, die door hun eigen enthousiasme iets nieuws willen brengen, ontstaan uit een simpele melodie of frase, en gebeten door de oude jazz-legendes, zich meer en meer betrokken voelen tot de uiteindelijke conclusie dat jazz meer teweeg brengt dan enig ander genre. Jazz, moeilijk om uit te leggen. Maar beluister ook deze.... Stel je eens een wereld voor zonder muziek, en dit is statistisch bewezen, dan zou een mens nog maar nauwelijks één maand kunnen overleven. En als er geen muziek om je heen is, dan zal de natuur je muziek brengen, want de vogels fluiten hun melodie opdat je ze zou horen, alle dieren trouwens maken geluiden die wij niet begrijpen, maar soms zit er veel muziek in. Geluiden in het algemeen zijn muziek die je in een bepaald soort extase kunnen brengen opdat je de wereld beter zou kunnen begrijpen. Ik ben God niet om je dat te vertellen, maar Hij had het juist. Geniet van het leven met al de waarden die jezelf bepaalt, en ontdek hoe mooi het leven is dat je werd gegeven.   Trackmaster Pedro -2021.

Norman Connors met het nummer ' Welcome ' is een mooi voorbeeld van een soul/jazz artiest die melodie en zang zo kon vermengen tot een bloemlezing. Het is mythisch verantwoord wat hij hier brengt.   Het is maar hoe je het zelf ervaart. Afkomstig uit het album ' Slewfoot '.