Spaced Jazz & Wickey Sounds

Wat ik betitel als ' Spaced Jazz ' gaat terug naar begin jaren 70. Maar uiteindelijk wordt deze muziek nu de dag van vandaag ook nog gemaakt. Je moet een liefhebber zijn van jazz in het algemeen, maar het gaat veel verder. Je ontmoet muziek door de geluiden van de natuur. Ik hou van de natuur, eigenlijk onze eigen bron van het leven. Waarvan komen wij ? Heeft iedere mens dezelfde origine ? Wat na ons Aardse leven ? Het is muziek waarbij je even stil blijft staan. Ook talloze bekende artiesten voelen hetzelfde wat ik voel. Alice Coltrane, Norman Connors, George Duke, en nog vele andere brengen je in een bepaalde extase waarop je je eigen wereld gaat analyseren en bekijken, tot het het einddoel heeft bereikt. En het einddoel is dat muziek de belangrijkste noemer in je leven hier op Aarde is. 

Geniet van de volgende nummers. 

Wicked Sounds daarentegen proberen hetzelfde te bereiken, met nieuwe artiesten, die door hun eigen enthousiasme iets nieuws willen brengen, ontstaan uit een simpele melodie of frase, en gebeten door de oude jazz-legendes, zich meer en meer betrokken voelen tot de uiteindelijke conclusie dat jazz meer teweeg brengt dan enig ander genre. Jazz, moeilijk om uit te leggen. Maar beluister ook deze.... Stel je eens een wereld voor zonder muziek, en dit is statistisch bewezen, dan zou een mens nog maar nauwelijks één maand kunnen overleven. En als er geen muziek om je heen is, dan zal de natuur je muziek brengen, want de vogels fluiten hun melodie opdat je ze zou horen, alle dieren trouwens maken geluiden die wij niet begrijpen, maar soms zit er veel muziek in. Geluiden in het algemeen zijn muziek die je in een bepaald soort extase kunnen brengen opdat je de wereld beter zou kunnen begrijpen. Ik ben God niet om je dat te vertellen, maar Hij had het juist. Geniet van het leven met al de waarden die jezelf bepaalt, en ontdek hoe mooi het leven is dat je werd gegeven.   Trackmaster Pedro -2021.

Norman Connors met het nummer ' Welcome ' is een mooi voorbeeld van een soul/jazz artiest die melodie en zang zo kon vermengen tot een bloemlezing. Het is mythisch verantwoord wat hij hier brengt.   Het is maar hoe je het zelf ervaart. Afkomstig uit het album ' Slewfoot '. 

Alice Coltrane of Alice Mc.Leod. Coltrane studeerde klassieke muziek. Ze kreeg haar pianolessen van Bud Powell. Ze begon haar carrière als beroeps jazzmuzikante in Detroit, met haar eigen trio en als duo met vibrafonist Terry Pollard. Vanaf 1962 tot 1963 speelde ze in het Terry Gibbs-kwartet en ontmoette ze John Coltrane. Vanaf 1965 speelde ze piano in de band van Coltrane tot zijn dood in 1967. Ze trouwde met hem in 1966 en kreeg, naast haar dochter uit een eerder huwelijk, drie kinderen met hem: drummer John jr. en saxofonisten Oran en Ravi Coltrane. John jr. kwam begin jaren tachtig om bij een auto-ongeluk.

Na de dood van haar echtgenoot bleef Coltrane in haar eigen groepen spelen. Ze ging meer en meer de richting van de meditatieve muziek uit. Ze was een van de weinige harpisten in de geschiedenis van de jazz. Maar o zo mooi door de intensiteit waarop ze harp speelt. Ze brengt je in extase, en is verlichtend voor uw geest.  1972.

In de jaren zeventig veranderde ze haar naam in Swamini Turiyasangitananda vanwege haar belangstelling voor oosterse religie. Ze was een volgelinge van de Indiase goeroe Sathya Sai Baba. Ze bleef echter wel optreden onder de naam Alice Coltrane.

Alice Coltrane overleed op 69-jarige leeftijd aan een ademhalingsstoornis in een ziekenhuis in Los Angeles.