NEW JAZZ & SOUL 2023 

Het spijt me jullie allen te vertellen dat jazz wel degelijk muziek naar mijn smaak is. En de laatste 3 jaar ben ik echt wel tuk op Chip Wickham. Hij komt uit Bristol maar leeft in Spanje waar hij zijn vaste stek heeft, maar ook in Doha ( Dubai ) en natuurlijk de U.K.. Chip Wickham speelde ooit met Jazzanova, Nightmares On Wax, maar is beter bekend als één van de leden van The New Mastersounds, een project die langs de éne kant uptempo funk, maar ook flavoured jazz bracht. Ook Chip Wickham zit bij Gondwana Records dat bekend staat voor spiritual jazz music. Hij speelde ook samen op de albums van Matthew Halsall. Wickham is reeds aan zijn vierde album toe met als titel  Cloud 10. Een zeer spiritueel jazzalbum dat je in een Oosterse stemming brengt. Uit dat album komt ook deze mooie track ' Stratospheric ' . Geniet en droom weg .

 

Nieuw uit eind 2021. De fantastische Cory Wong & Dirty Loops. Hun nieuwe album is zeker te beluisteren. Het gaat in de stijl van Pat Metheny en het album noemt ' Ring Of Saturn. Een ringetje wegkapen is makkelijk gewoon door ernaar te luisteren. 

Eva Valery met het ingetogen soulnummer Xylem. Ze oogt niet alleen mooi, maar heeft een prachtige stem op zich. Je zou voor niks verliefd worden op haar. 

Curtis Harding, sinds enkele jaren al aanwezig als één van de nieuwe soulartiesten. Merkwaardige stem en de muziek die hij brengt maken u relaxed. It's goodlistening to one of the new soulsingers of this decade. I Won't Let You down is dan ook zo fantastisch. Check It Out !

Raveena Aurora is een Amerikaanse zangeres uit Massachussets die een voorliefde heeft voor India. Zo nodigde ze de Indiase zangeres Asha Puthli uit die al wat leeftijd heeft en geboren is in Bombay, India in 1945. Deze twee dames ontmoetten elkaar en deze song is uitermate mooi op het nieuwe album van Raveena. Asha's Kisses neemt je mee op avontuur en is bloedmooi. 

Brian ' Robert ' Jackson klinkt voor velen als onbekend. Toch is hij het niet want Brian Jackson geboren in 1952 speelde mee als keyboardist of als fluitist op albums van Roy Ayers, Will Downing, Kool & The Gang, Gwen Guthrie en Gil Scott Heron. Geen onbekende, althans toch niet voor mij. Ik had nooit gedacht dat hij nog iets zou brengen, maar niets is minder waar. En daarvoor hebben we de gigantisch historicus DJ's waarvan iedereen denkt bij hun mixen, dit kan ik ook. Toch niet. Opolopo is nu zeer populair in het bereiden van mixen. En hij maakte de nieuwe remix voor het nummer ' All Talk ' van Brian Jackson anno 2022. Wat een lekkere plaat !!!!

DJ Ron Trent draait al wat jaren mee in de Deephouse Scene. Trent kreeg al op jonge leeftijd opleiding door zijn eigen vader. Hier in Europa is deze DJ niet zozeer bekend, maar dat zal niet lang meer duren, want hij kwam in contact met de band ' Khruangbin ' uit Houston, Texas. Een driekoppige band die bestaat uit zangeres Laura Lee, Mark Speer en Donald ' DJ ' Johnson. Khruangbin is supergeweldig, maar dat komt door Deephouse DJ, mixer en producer ' Bonobo ' die de band uitnodigde om als openingsact het voorprogramma te verzorgen bij één van de concerten van Bonobo.  En daardoor heeft Khruangbin zo'n geweldige aandacht gecreëerd bij het luisterende volk. Thai music waarvoor ze bekend staan in het begin van hun carrière, maar ook de samenwerking met de fantastische soulheld van het moment... Leon Bridges. Uit muzikale bronnen kwam ik deze nieuwe single van Ron Trent samen met Khruangbin tegen, met ' Flos Potentia ' ( Sugar, Cotton, Tabaco ) . Ingewikkelde titel weliswaar en waarvan het komt weet ik ook niet. Anyway, een lekkere nieuwe single voor Ron Trent. Puur vakantiegevoel. 

 

Ben al jaren fan van Dennis Taylor, maar nu zeker, hier met zijn nieuwe single ' In The Mood ' met een voortreffelijke Philly remix van Nigel Lowis. Nagelnieuw !!