LEROY HUTSON - The Anthology 1972 -1984 

Review door Dirk De Bauw

Eind 2017 verscheen er op vinyl een dubbel album van Leroy Hutson.

The Anthology 1972 -1984 op 180 gr vinyl met uitstekende digitale kwaliteit.

Maar wie was nu ook weer Leroy Hutson ? Leroy werd geboren in Newark, New Jersey op 4 juni 1945.

Het was een Amerikaanse soul & r & b zanger, songwriter, arrangeur en kreeg bekendheid als de frontman en zanger van The Impressions.

Reeds als tiener vormde hij een groepje ( The Nu-Tones ) dat bestond uit vier man.

Ze kregen daardoor prijzen door talentenjachten en Leroy werd al snel ontdekt door Donny Hathaway. Leroy studeerde tandheelkunde en Donny Hathaway was een klasgenoot. Zo leerden ze elkaar kennen. Aanvankelijk was Curtis Mayfield de zanger bij The Impressions, maar toen Curtis besloot om een solocarriére te beginnen kwam het idee van Donny Hathaway om Leroy Hutson voor te stellen aan de groep. Hutson en Hathaway produceerden het nummer ' The Ghetto ' wat een grote hit werd in 1970.

In 1971 was het dan zover. Leroy Hutson zou voor een kleine drie jaar de zanger worden bij The Impressions. Daarna besloot Leroy om een solocarriére te beginnen.

In 1973 schreef Hutson zijn eerste soloalbum ' Love Oh Love ' op met de single ' So In Love With You ' en werd uitgebracht op ' Curtom Records ', het eigenhandige label van Curtis Mayfield. Tussen de periode van 1973 en 1992 nam Hutson acht albums op en daaruit kwamen 13 singles. De volgende albums waren  " The Man " , " Hutson ", " Feel The Spirit ", " Hutson II ", " Closer To The Source " en " Unforgettable ". Uit die albums werd dus een compilatie gemaakt en dus verschenen op uitstekend vinyl eind 2017.

Het vinyl kent weer volle glorie en ik ben er uitermate tevreden over. Prachtalbum van één van de beste soulzangers ter wereld. Leroy Hutson is nu 73.

Dit dubbelalbum werd gecompileerd door Eddie Piller & Dean Rudland en werd uitgebracht op Triumph Records.

Zeker de moeite waard om deze Anthology 1972 -1984 van Leroy Hutson te beluisteren.