HG Favo ... MICHAEL FRANKS

Michael Franks is een Amerikaans zanger en songwriter die werd geboren op 18 september 1944.  

Hij begon als zanger van folk-rock, waarbij hij zichzelf begeleidde op de gitaar.  Zijn later werk is eerder in te delen bij de jazz

Hij nam platen op met Sonny Terry en Brownie McGee, maar heeft ondertussen meer dan 15 soloalbums uitgegeven. Ooit waren de ' Yellowjackets ' zijn begeleidingsband, maar meestal treedt hij solo op met tal van bekende artiesten. Als je zijn muziek beluistert merk je dat er invloeden zijn uit de bossa nova. Brazilië ligt dus zeker in zijn bovenste schuif.  Voor mij persoonlijk is hij niet alleen een muzikale duizendpoot, maar tevens ook een soort van poëet. Zijn teksten spreken boekdelen. Want wie zingt er nu over ' Eggplant ', of ' The Music In My Head '. , of ' Tiger In The Rain '. ? Michael is een ware dierenvriend en heeft thuis een zogenaamd persoonlijk asiel voor honden en katten. En de liefde die hij deelt met zijn dieren verwerkt hij ook in zijn songs. Het duurt meestal een jaar of vier voordat hij een nieuw album op de markt brengt, maar als het er dan is, geniet ik steeds van zijn tomeloze stem, zijn prachtige gitaarakkoorden en de warmte van zijn muziek. Onlangs in mei 2018 bracht hij zijn 15 de studioalbum uit met als titel ' The Music In My Head '. Aangezien Heavens Gate zijn werk bestempelt als één van de beste artiesten ooit, kun je op deze site 5 nummers beluisteren die de moeite waard zijn.  Na een harde dag van werken is Michael Franks een ware ontspanning.

Op zijn laatste album werkt hij met saxofonist Eric Marienthal, en met Jimmy Haslip ( bassist bij Yellowjackets en Jeff Lorber) . Ik omschrijf zijn muziek als tijdloos, tomeloos, warmtevol en vooral zeer ontspannend. Geniet van deze 5 door Heavens Gate geselecteerde nummers en je zult me gelijk geven. Wondermooie muziek. Altijd een aanrader. Hier is Michael Franks.

Uit het album ' The Music In My Head ' 2018 Shanachie Records

Uit het album ' Time Together ' 2011 Shanachie Records.

Uit het album ' Secret Rendez Vous ' 2006 Koch Records.

Uit het album ' Sleeping Gypsy ' 1977 Warner Bros. records

Uit het album ' Barefoot On The Beach '  1999 Windham Hill Records.