Diamonds Are Black

Iedereen kent ze, de prachtige fonkelende diamanten waar iedere dame tuk op is. 

Want je weet, ' Diamonds Are A Girl's Best Friend. ' Maar ik denk er soms anders over,  want voor mij persoonlijk kunnen diamanten ook een zwarte kleur hebben.

En dan heb ik het over de vele soul en jazzartiesten die zich de laatste jaren aanbieden via diverse kanalen in de hoop het te kunnen maken in de muziekindustrie.

En meestal lukt het hun wel, omdat de muziekgeschiedenis grote namen heeft gekend zoals Miles Davis, Quincy Jones e.a.  Elk artiest(e) heeft wel een idool en probeert op zijn /haar manier de weg te vinden naar succes. En ik heb ook het gevoel dat vele artiesten op soul en jazzvlak rustigere muziek brengen.  Had dit iets te maken met de Corona crisis van 2020 ?.  Het blijft me een raadsel.  Artiesten leggen nu meer nadruk op de stem of op een bepaald instrument.

Sommigen vinden het eerder saai, maar je moet wel degelijk een nummer van A tot Z beluisteren om de soms vreemde akkoorden te kunnen waarnemen, en dat doe je het best met headphones.  Op deze pagina ga ik het jullie bewijzen dat we nog steeds niet aan het einde van een zwart tijdperk zijn.  Here we go !

 

BEN WILLIAMS featuring CHRISTIAN SCOTT - Lost And Found 

LAURA MVULA with the METROPOLE ORCHESTRA - Diamonds 

YAW - Where Would You Be 

ESPERANZA SPALDING - Touch In Mine 

ROHEY - Tell Me 

MATTHEW HALSALL & THE GONDWANA ORCHESTRA  - Falling Water 

MESHELL NDEGEOCELLO - Good Day Bad 

KENNETH WHALUM - Ghost Town 

LIANNE LA HAVAS - Good Goodbye 

JACOB BANKS - Found