Damn Good... Roberta Gentile

Roberta Gentile is 23 jaar oud en werd geboren in Andria-Puglia in Italië. Haar basis ligt in Milaan waar ze vocale jazz studeerde bij het conservatorium ' N Piccini ( Bari ) en daarna ook bij het VMS ( Vocal Music System ) in Milaan. Op haar zesde levensjaar bracht haar moeder haar naar zanglessen in een kinderkoor en beloofde haar dochter een muzikale carrière. Ze behaalde een diploma van het London College of Music, maar was zich niet bewust dat ook in deze stad ooit haar debuutalbum zou worden opgenomen.  In de zomer van 2017,trad ze op tijdens de Expo Experiende in de Vanity Fair Night van de Oscar's in Milaan.

Roberta voelde aan dat een muzikale carrière dichterbij kwam na de TV-talentenjacht in samenwerking met Radio 105 die zeer bekend is in Italië. Hierbij behaalde ze de finale. Kort daarna contacteerde ze Francesco Mendolia , de drummer van de Britse Acid jazzband ' Incognito' , die haar op haar beurt voorstelde aan Jean-Paul ' Bluey ' Maunick, de leider van de band Incognito. Toen Bluey haar opbelde met de vraag of ze via de telefoon iets wou zingen, kwam ze met een oud nummer van Chet Baker op de proppen. Het was de song " You Don't Know What Love Is ". Toen Bluey dit hoorde was hij overdonderd door haar kwalitatieve sterke soulstem.

Bij de Japanse Tour van de band Incognito kreeg Roberta de kans voor haar introductie. Met heel veel succes. Roberta heeft nu haar debuutalbum uit dat geproduceerd werd door Jean-Paul 'Bluey ' Maunick. Een overdonderend album met een klasse stem van de mooi ogende Roberta Gentile.

Een album dat iedereen in zijn kast moet hebben. Hieronder enkele tracks van haar nieuwe album " Bring It On "  . Beestig goed geproduceerd door Bluey.