Tawatha Agee – Welcome to my dream (1987)

Tawatha Agee is een Amerikaanse achtergrondzangeres en songwriter. Ze werd geboren op 13 maart 1954 in Pittsburgh, Pennsylvania. Ze is vooral bekend als zangeres van de soul/R&B band Mtume, waar ze ook te horen is op de R&B hit ‘Juicy fruit’.

Haar enige album ‘Welcome to my dream’ kwam uit op Epic Records in 1987 en werd o.a. geproduceerd door James Mtume. Door de samenwerking met James Mtume en bandleden van Mtume, Ed Moore (gitaar) en Philip Field (keyboards), zijn er grote overeenkomsten met de vorige Mtume albums.

Haar stem heeft warmte, diepte, ziel, sensualiteit en vuur. "Did I dream you" is een van de beste nummers op het album.

Review door Jos Veestraeten

Ronn Matlock - Love City (1979)

 

Ronald, "Ronn", Matlock werd geboren op 15 september 1947 in Detroit, Michigan. Hij begon als songwriter bij Motown Records. Zijn enige solo album, Love City, verscheen in 1979 op Cotillion Records en werd geproduced door Michael Stokes (o.a. ook Enchantment, Creative Source, Magic Lady); het is een rare groove klassieker onder de soul liefhebbers.

De tracks "I Can't Forget About You" en "You Got the Best of Me" zijn populair in de UK soul scene. Een andere favoriet is de meeslepende ballad "Take Me to the Top (Of Your Mountain)".

 review door   Jos Veestraeten

J.R. Bailey - Just Me’N You

J.R. Bailey, a.k.a. James Ralph Bailey, geboren op 17 juni 1937 in Baltimore, was bekender als songschrijver dan als uitvoerder. Het album "Just me'n you" werd in 1974 uitgebracht op het MAM label, niet echt bekend voor soul artiesten, maar vooral bekend vanwege Tom Jones. Alle nummers werden door J.R. geschreven samen met Ken Williams. Het is een klassevol soul album, vergelijkbaar met het legendarische "What's going on" album van Marvin Gaye. Het nummer "Love love love", geschreven door J.R., is beter bekend in de versie van Donny Hathaway uit 1973 en het titelnummer "Just me and you" werd door Erasmus Hall gecovered in 1980. Favoriete nummers zijn "After hours" en "Heaven on earth", die naaldloos in elkaar overlopen.

J.R. Bailey - After Hours/Heaven On Earth

Kortom, een album dat thuis hoort in elke soul collectie. Het Engelse label Soul Brother Records bracht het album opnieuw uit op CD in 2006.

J.R. overleed op 6 september 1985 in New York.