ALBUMS TO DISCOVER

YOUN SUN NAH     

Youn Sun Nah werd geboren op 28  augustus 1969 in Seoul - Zuid Korea.  Ze is een  dame die haar eigen genre heeft gecreëerd , maar jazz muziek blijft haar pareltje.

Ze komt uit een muzikale familie waar vader Na Youn-Soo is een  muziekschrijver en conducteur en haar moeder  Kim Mijung is een muzikale actrice.   Youn Sun Nah studeerde Franse literatuur bij de Konkuk University in Korea. Daarna studeerde ze jazz bij de bekende CIM Jazz School.

Eens afgestudeerd vormde ze haar eigen band YSN5tet. Ze speelde in verschillende bars en clubs in Parijs, en in 2002 maakte ze haar debuut-album  ' Light  For The People '.  In middels heeft ze al 20 albums op haar naam staan.  Dit nummer dat ik hier post komt uit het gelijknamig album ' She Moves On' .  Een cover van Paul Simon uit het album ' Rhythm Of The Saints '. Een andere versie maar wat voor één. Prachtig gedaan.  Love Youn Sun Nah !!. Geniet ervan 

BUTCHER BROWN  

Toen ik voor het eerst ' Butcher Brown ' hoorde op NPO Radio 2 Soul en Jazz dacht ik dat het de naam was van een zwarte jazz-saxofonist, maar niets is minder waar dus. Butcher Brown is een jazzfusion band uit Richmond die bestaat uit vier vaste leden.

Marcus Tennishu - Tenorsax en trompet, Morgan Burrs - Bass , Corey Fonville - drums, en DJ Harrison - keyboards en rap.

De naam Butcher Brown verwijst naar een bekend Amerikaans chirurg ' John Ronald Brown ', die wat al te graag onbevoegde operaties uitvoerde, waardoor tal van patiënten overleden. De laatste jaren van John Ronald Brown bracht hij door in de gevangenis. Maar dit even ter info. 

De band ' Butcher Brown ' maakten hun debuut ' Camden Session ' wat vorig jaar uitkwam. Dit album dat werd opgenomen in de studio's van de Londense en wereldberoemde producer Mark Ronson, die we kennen als producer van Amy Winhouse. Het album flopte. Maar de band is nu weer helemaal terug en het is een topalbum geworden, tenminste als je houdt van jazzfusion en rap. Het nieuwe album heeft als titel ' King Butch ' dat alweer verwijst naar de ' Slager Butch '.

Strakke basslijnen die de boventoon vinden en sterke tempo veranderingen geven hier de bovenhand, maar de tenorsaxofoon van Marcus Tennishu spreekt boekdelen.  Het hele album bevat een mengeling van jazzfusion, dat klinkt als de jazz uit de laat jaren 60 en beginjaren 70, maar langs de andere kant verwerven ze ook elektronische invloeden, gemengd met hip hop invloeden.  Voor de liefhebbers van jazzfusion en hip hop een sterke aanrader. 

Hieronder twee tracks uit het nieuwe album ' King Butch ' van ' Butcher Brown.